Cine sunt si ce fac?

Alexandra Dana Ilies

IMG_4792.JPG

Cum am devenit educator parental? Cand in 2013 am decis sa organizez primul meu curs pentru parinti, am facut-o pentru a-i ajuta sa nu se loveasca de aceleasi dificultati fara solutie de care m-am lovit in propria mea familie...

 

Background profesional 

Licenta in biologie m-a invatat sa fiu un bun observator si cercetator, experienta pecare am extins-o timp de 7 ani in dialogurile profesionale referitoare la studii clinice, cu medicii cu care am colaborat.

Odata ce am pornit pe drumul educatiei parentale, am decis sa ofer nu doar experienta, ci si cele mai valoroase informatii. Am aprofundat intelegerea studiilor stiintifice cu certificarea ca si educator parental Circle of Security International©, invatand despre Consilierea copiilor si Adolescentilor, dobandind Abilitati de Interventie Psihologica si Sustinerea Capacitatii de a Reflecta Pentru Programe de Educatie Parentala Bazate pe Teoria Atasamentului, Protocolul de Interventie Circle of Security, Core Sensitivities and Introduction to Object Relations Theory, Nevoia unei baze de siguranta in adolescenta: o abordare din perspectiva atasamentului.

Participarea la seminariile unor formatori de renume international cu sunt Daniel Siegel, Michael Thompson, Laura Markham, au completat formarea mea.

Am ales sa urmaresc specialisti care dincolo de experienta, aduc in atentie studii recente in psihologia dezvoltarii umane.  

 

Ce stiu sa fac?

Am creat in 2013 conceptul Parenting prin Iubire, pentru a exprima in cat mai putine cuvinte mesajul pe care imi doresc sa il transmit: nicio strategie sau tehnica nu este eficienta fara relatia de siguranta dintre adult si copil. 

Dorinta de a raspandi acest mesaj cat mai departe m-a determinat sa imi extind activitatea dincolo de relatiile parinte-copil: in 2015 am inceput sa ofer consultanta pentru gradinite, educatori, profesori, psihologi si alti profesionisti care intra in contact cu copiii.

 

Dincolo de viata profesionala 

Viata mea personala bogata in experiente m-a pregatit pentru rolul pe care il am acum, ajutandu-ma sa invat cum se cresc copiii nu numai in carti, ci in viata reala! 

Cel mai frumos lucru pe care l-am invatat in familia mea este ca toate dificultatile, oricat ar fi ele de mari, pot fi depasite! Atat noi cat si copiii putem deveni mai puternici cu fiecare obstacol trecut!

 

Educatia din copilarie este un dar si un bagaj pe care il ducem cu totii in viata adulta.

Pentru binele copiilor nostri, haide sa invatam impreuna cum il putem transforma dintr-o povara intr-o zestre bogata pentru mai multe generatii!